Lion: Otvoren Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, ambasador Zoran Janković otvorio je juče u Lionu Konzulat Crne Gore, na čelu sa počasnim konzulom Bertranom Tiberom.
 

Ambasador Janković je izrazio očekivanje da će otvaranje konzulata doprinijeti unaprjeđenju prijateljskih odnosa Crne Gore i Francuske i jačanju ekonomske, obrazovne i kulturne saradnje. 

Istakao je i da je to dodatna prilika za stanovnike francuskog regiona Auvergne-Rhône-Alpes da se, uz već uspostavljenu direktnu avio liniju Podgorica – Lion tokom turističke sezone, bliže upoznaju sa prirodnim ljepotama i investicionim potencijalima Crne Gore. 

Otvaranju konzulata prisustvovali su predstavnici poslovnog i kulturnog života regiona Auvergne-Rhône-Alpes i opštine Lion, konzularnog kora u Lionu, te crnogorske dijaspore.

Tokom boravka u Lionu, državni sekretar Janković imao je susrete sa Filipom Meunijeom, potpredsjednikom regiona Auvergne-Rhône-Alpes i Žan-Dominikom Duranom, zamjenikom gradonačelnika Liona. Tokom razgovora, sagovornici istakli da otvaranje konzulata Crne Gore u Lionu predstavlja važan korak u pravcu intenziviranja odnosa dvije zemlje, prvenstveno na ekonomskom planu.

 

http://www.mvp.gov.me/vijesti/