Podgorica Investment Days

U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica investment days”, Glavni grad je, u saradnji sa Ambasadom Francuske i Udruženjem francusko-crnogorskih preduzeća, predstavio mogućnosti za ulaganja ljudima iz francuskih poslovnih krugova.

Prezentaciju je održao gradski menadžer Marjan Junčaj, koji je predstavio veliki broj atraktivnih projekata iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje, energetike, saobraćaja, zdravstva, turizma, zaštite životne sredine, kulture i sporta, izdvajajući kao prioritet za grad ulaganje u javni gradski prevoz.

Ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik istakla je da je prezentacija investicionih potencijala Podgorice važan događaj i za Crnu Goru i za Francusku.

“Bilateralni politički odnosi između naše dvije zemlje su odlični, ali s druge strane, ekonomski odnosi nisu na nivou na kojem bi mogli biti. Treba još dosta da radimo kako bismo stigli neke druge zemlje koje su malo bolje pozicionirane u tom smislu kod vas. Moguće da je razlog to što francuski preduzetnici ne poznaju dovoljno ne samo Crnu Goru, već i cijeli region Balkana”, ocijenila je ona.

Ambasadorka je saopštila da ulaže velike napore u cilju ekonomskog povezivanja dvije države, te da je iz tog razloga inicirala osnivanje Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća.

“Mislim da ima još dosta da se radi, ali smo već na dobrom putu”,  istakla je ona.

Predsjednik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajko Uskoković naveo je da svaki grad koji se razvija i koji teži da unaprijedi svoju ponudu prolazi kroz fazu u kojoj je sada Podgorica, a koja pdrazumijeva planiranje, nove ideje, prognoze, dobronamjerne savjete, ali i kritičke osvrte.

“Podgorica je u ovom vijeku doživjela nevjerovatan i dinamičan razvoj tako da je nemali broj ljudi koji iskreno kažu da je grad neprepoznatljiv u pozitivnom smislu. Da bi se to još nadogradilo, poboljšalo i da bi Podgorica postala dio porodice evropskih metropola neophodna je saradnja i solidarnost, a današnji skup je upravo takvog karaktera”, ocijenio je Uskoković.

Pobjeda

CDM