Zajedno prema održivom razvoju

Privredna komora Crne Gore, Ambasada Francuske i Udruženje francusko-crnogorskih preduzeća, organizovali su 17. novembra 2021. godine konferenciju pod nazivom „Zajedno prema održivom razvoju“.

Eminentne francuske kompanije Schneider Electric, Veolia i Valgo predstavile su ekspertize u domenima energetske efikasnosti, digitalizacije mreža za distribuiranje električne energije, obnovljivih i zelenih izvora energije i upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Start-up kompanije iz ove države Lify Air/Nexcorpo prezentovale su svoje inovacije i napredne tehnologije za upotrebu vještačke inteligencije u praćenju i kontroli koncentracije polena i zagađenja ugljen-dioksidom.

Konferencija, koju su uvodnim izlaganjima otvorili v.d. predsjednice Privredne komore dr Nina Drakić, ambasador Francuske Kristijan Timonije, v.d. generalnog direktora Direktorata za ekologiju u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Dušan Bugarin, državni sekretar za energetiku Marko Perunović i predsjednik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajko Uskoković, okupila je predstavnike međunarodnih finansijskih institucija, aktere bilateralne saradnje kao što je Francuska razvojna agencija i predstavnike svih crnogorskih institucija koje djeluju u sektorima energije i ekologije.